26 Ocak 2021 Salı

Çocuk Psikoloğu Nedir?

 


Psikiyatri alanı çok geniş bir yaş aralığındaki hastalar ile ilgilenen bir alan olmaktadır bu durumun nedeni ise psikiyatri alanının ruh ve sinir hastalıklarının yanında beyine bağlı olarak gelişen davranış dinamiklerini de incelemesi olmaktadır. Bu yüzden belirli bir yaşa gelmiş olan çocuklarda da bazı rahatsızlıklar görülebilmektedir. Dikkat dağınıklığı gibi rahatsızlar örneklendirilebilmektedir. Bu tür rahatsızlıkların gözlemlendiği çocuklar çocuk psikoloğu uzmanlarına götürülebilmektedirler. Psikolojik tedavi görerek bu tür rahatsızlıkların tedavi edilebildiği birçok kez gözlemlenmiş olmaktadır.

Uzman psikolog tarafından çocuğunuzda gelişebilecek her hangi bir ruhsal ya da zihinsel bir problemi psikolog yardımı ile kolay bir şekilde aşabilmeniz mümkün olabilmektedir. Bu yüzden çekinmeden alanlarında uzman olan psikolog doktorlarına danışabilir ve yardım alabilirsiniz.

Çocuk Psikolojisinde Dikkat Edilmesi Gerekler

Çocuk psikolojisi yetişkin psikolojisine göre çok daha hassas olabilmektedir. Bu durumun nedeni ise çocukların bilinçlerinin yetişkinlere göre çok daha az gelişmiş olmasıdır. Çocukların düşünce ve hisleri çok daha kolay bir şekilde incinebildiği için psikolojik olarak birçok şeyden etkilenebilmektedirler. Bun örnek olarak ailenin boşanması, ya da çocuğun ilgisiz kalması örnek olarak verilebilmektedir.

İlgisiz kalan ya da ailelerinde ayrılık gözlemlenen çocuklarda ciddi olabilecek psikolojik rahatsızlıklar gözlemlenebilmektedir. Bu tür rahatsızlıkların giderilebilmesi için doktora başvurulması gerekebilmektedir. Alanında uzman doktorlara danışarak çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi olmanız çocuklarınız açısından çok faydalı olabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...