25 Şubat 2021 Perşembe

Planlı Ders Çalışmada Yapılan Hatalar


Planlı olmak bütün öğrencilerin yaşadığı sıkıntılı bir konudur. Fakat bu sıkıntılı olan konu sonuca ulaşana kadar yanlış düşünceleri bir araya getirmektedir. Hiçbir plan ona fayda sağlamaz. Eğer çok inatçı planlar yaparsanız sadece uymak için uyar. Kendi kendinize okulda veya etüt merkezinde yapılan plana uymamanızın bir nedeni de budur. Siz size ders çalıştıracak o harika sihrin peşindesinizdir. Plan yapılarak sanıldığı gibi ders çalışma sürelerini planlayamazsınız. Mesela 7. Sınıf öğrencisinin dönüp 6. Sınıf test kitabı çözmesinin mantığı yoktur. Mükemmel plan da yoktur. Her planın kendine göre hatası ve kusuru olabilir, olmalıdır. İnsanları makineden ayıran ihtiyaçları vardır.

Günlük Çalışma Saatlerinde Yapılan Hatalar

Gün içinde rutin eylemlerinizden ayırmanız gerekir. Aksi takdirde ders çalışmak için ayıracağınız süreyi sağlıklı bir şekilde yönetemezsiniz. O gün içinde Türkçe test kitabı çözüyorsanız ona odaklanmalısınız. Diğer türlü Türkçeye odaklanıp 5 dakika sonra İngilizce test kitabına geçemezsiniz. Bu sefer kafanızın içi karman çorman olur. Diğerine daha yeni odaklanmışken birden farklı bir kitaba geçmek kafanızı yoracaktır. Ciddi anlamda bir bilgi eksiğiniz olduğunu düşünüyorsanız önceliğiniz kesinlikle konu anlatımı olmalıdır. Günde sadece 100 soru çözme hedefi koydunuz diye konu eksiğiniz varken tutup da soru çözmek doğru bir tutum olmaz. Konu eksiğinizin az olduğunu düşündüyseniz o halde bol bir şekilde soru çözümü yapmalısınız. Bu ikisi arasındaki denge değişse de değişmeyecek tek nedeniniz tekrarlarınız olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...