Restoranlar popüler kültürün gelişmesinde büyük rol oynayan
toplumsal alanlar olmaktadır. Restoran kültürü zaman geçtikçe kendini
güncelleyen ve yeniliklere açık olan bir kültür olmaktadır. Her bölgenin lezzet
kültürü farklı olabildiği için her restoranın sunmuş olduğu hizmet de farklılık
gösterebilmektedir. Restoranlarda yer alan menü ve adisyon kültürü de restoran
kültürünün içerisinde kendisini güncelleyen faktörlerden bir tanesi
olmaktadır. Adisyon programı sistemleri
de restoran teknolojileri arasında yer alan bir teknoloji olmaktadır. Adisyon
programı sayesinde restorana gelen müşteriler barkod sistemi aracılığı
ile kolay bir şekilde menülere erişim sağlayabilmektedirler. Böylece ağır ve
çok fazla yer kaplayan menüler yerine hafif ve kullanışlı cep telefonları
üzerinden sipariş verebilirler.
Restoran Teknolojilerinin Çalışma Prensibi Nedir?
Restoran yazılımı çok kolay bir çalışma
prensibine sahip olmaktadır. Restoranın menüsü bir barkod sistemine ya da
restoran içerisinde yer alan bir telefona yüklenerek müşterilerin kullanımına
sunulmaktadır. Böylece restoran
programı oluşturulmaktadır. Restoran programı verilen her siparişi ve
stok ürünlerin ne kadar kaldığını restorana bildirmektedir. Böylece restoran
günlük ne kadar satış gerçekleştiğini ve ne kadar ürün kaldığını kolay bir
şekilde öğrenebilmektedir.
Restoran programlarının avantajlarından bir diğeri ise
restoranlarda yer alan menülerin kaldırılarak daha hijyenik bir ortam
oluşturulabilmesidir. Restoranlarda yer alan menülerin elden ele gezerek oluşturmuş
olduğu hijyenik olmayan ortam restoran teknolojileri aracılığı ile ortadan
kaldırılabilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder