7 Mart 2021 Pazar

Kripto Para Özellikleri

 

Kripto para için bazı özellikler olmak zorundadır. Bu özellikler öncelikle merkeziyetcilik, aynı anda aynı kripto paradan dolayı birden fazla işlem yapılması halinde birinin yerine getirilmesi. Paranın kesinlikle sahibinin emri ile el değiştirmesi, işlem ve sahip kayıtları oluşturulması ve yeni arz oluşturma kurallarıdır. Biraz daha genel olarak açacak olursa, kripto para canlı borsa gibi temelde olan elektronik paradır. Genel özellik taşımaktadır. Değerli olduğuna herkes tarafından inanıldığı için, taklit edilemez, kayıtlı olduğu kayıtlarının yani kripto para tekniklerle sağlandığı parayı basan şirketin keyfi uygulamaları veya kazayla değerini düşürme ihtimali çok azdır. Bu sebeple kripto para çok değerlidir. Elektronik para değer kaybetmeyen altın veya gümüş paralar gibi değerini gram içinde taşıyamaz ve bir yerlerde altın karşılığında olan bir belge de değildir.

Kripto Para Eleştiri

Kredi haber ve reklamlar gibi en büyük eleştiri, tehdit gibi geleneksel finans kurumları ve bankalardan gelmektedir. Kripto paralar bankalarda pek çok işlevi devir alma tehdidi de söz konusu olabilmektedir. Geleneksel olan bankalar da günler sürebilen pahalı havale işlemleri de kripto para kullanılarak neredeyse bedava ya da anında gerçekleşen işlem haline de gelebilmektedir. Banka havalelerinde kripto para dışı alternatifler gelişmeye ve yayınlanmaya da başlanmıştır. Devlet kontrolünde merkezi kripto olarak para seçeneğinin henüz olmaması paraların geldiği Pazar ve teknolojiden gelişim göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...