31 Mart 2021 Çarşamba

Rinoplasti Nedir?

 


Hastanelerde yer alan kulak burun boğaz bölümleri sadece sağlık sorunları yüzünden ziyaret edilmemektedir. Belli estetik kaygılar da bu bölümlerin yoğun şekilde kullanılmasına neden olmaktadır. Özel pek çok hastanenin bu bölümünde burun estetiklerinin türlü yöntemleri hizmet şeklinde sunulmaktadır. Bu sayede hastalar estetik kaygılarının giderilmesinden nefes sorunlarının çözümüne kadar değişim gösteren nedenler yüzünden bölümlerde uzman olarak çalışan doktorların kapılarını çalmaktadır.

Rinoplasti konusu bu bölümlerde en çok lanse edilen konu başlıklarından birini oluşturmaktadır. Kelime yabancı gibi gelmesine karşın aslında çok tanıdık bir anlamı ifade etmektedir. Tıp literatüründe rinoplasti olarak tanımlanan kavram aslında burun estetiği demektir. Geçmişte de günümüzde de revaçta olan burun estetikleri artık kişilerin seçim şanslarının yüksek olduğu alanlardan biri olmak özelliği de taşımaktadır. Zira uzmanlar gelişen tıp teknolojileri sayesinde bir operasyon için birden fazla yöntem önerebilmektedir. Burada sorunun ana nedeni ve hastanın durumuna göre hareket edilmektedir.

Rinoplasti Kimlere Yapılır?

Uzmanlara göre burun estetiği yani rinoplasti hemen herkese uygulanabilen işlemlerden birdir. Ancak gelişim açısından işlem için bir acil durum olmadığı hallerde on sekiz yaşına kadar beklenmesi gerekmektedir. Fakat bazen kazalar yüzünden ya da ciddi nefes sorunları yüzünden operasyonların öne çekilmesi de gerekebilmektedir. Burun estetikleri burunlarından menün olmayanlara da burunlarına darbe almaları yüzünden nefes ve şekil bozuklukları ile uğraşanlara da rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...