22 Mayıs 2021 Cumartesi

Çim Çit

 


Grass fence sistemleri gerek korunaklı bir alan temin etmek gerekse ortamı daha şık hale getirmek amacı ile kullanılabilmektedir. İsim itibari ile hemen herkesin yabancı olduğu sistem aslında görünüm açısından bu şekilde değerlendirilmemektedir. Zira kişiler bazı binaların yan duvarlarının üzerinde yeşil renkte koruma materyallerine sıklıkla denk gelmişlerdir. Hatta son yıllarda kafelerde ve özellikle çay bahçelerinde de bu sistem ile sınırların belirlenmesi sağlanmaktadır.

Ülkemizdeki çim çit kullanımı havuz kenarlarında da değerlendirilmektedir. Havuz sahiplerinden mahremiyete önem verenler farklı kimseler tarafından görüntülenmek istememektedir. Böyle durumlarda hem garantili hem de en şık çözüm çim olan çitlerden geçmektedir. Çitler yapı duvarlarının üzerine istenen boyutlarda tasarlanabilmektedir. Tasarımların hayata geçirilmesi kolay olmasına karşın mutlak suretle bir uzmandan destek temin edilmesi önerilmektedir. Diğer türlü istenmeyen sonuçlar ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Panel Fence

Panel fence olarak da bilinen çim çit sistemlerinde farklı özellikler de yok değildir. ancak önerilen sık olan panel aralıkları olanların tercih edilmesidir. Aksinin olduğu durumlarda mahremiyet konusunda amaçlanan sonuçlara erişim sağlamak mümkün olmayacaktır. Yine de firmalar sistem açısından farklı panel aralıklarının üretimlerini devam ettirmektedir. Sadece sınır belirlemek ya da şıklık katmak amacı ile istenen panellerde sıklık önemli değildir. Buradan da anlaşıldığı üzere çitlerin seçimleri ihtiyaçlara ve isteklere göre müşteriler tarafından uzman önerileri çerçevesinde rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...