28 Haziran 2021 Pazartesi

EGR Arızası

 


Araç performans hesaplama sistemlerinde farklı başlıklar kontrol edilmektedir. Ancak performans değerlerinin düşük olmasında genel manada motordan kaynaklı sorunlar kendini göstermektedir. Motor, aracın hem en önemli hem de tamiri en çok masraf isteyen ana bölümlerinden biridir. Bahsedilen nedenler yüzünden otomobil sahiplerinin motordan kaynaklı olan arızalarda beklemeden profesyonel destek almaları önerilmektedir. EGR de bu minvalde sayılan en önemli parçalardan biridir.

EGR

Motor geniş bir parçalar ağı olarak düşünülebilmektedir. Kusursuz bir çalışma elde edilebilmesi için büyük küçük fark etmeksizin tüm parçaların çalışması gerekmektedir. Egr da çalışması gerekli olan parçalar arasında yer almaktadır. Ancak kişilerin araç kullanımı konusunda belli kıstaslara dikkat etmemeleri, parçaların zaman içerisinde eskimeleri motor performansını düşürmektedir. Bu da açıklanacak olan arıza türlerinin kendini göstermesine neden olmaktadır. Sorununun büyümemesi açısından verilecek olan sorunları yaşayanların servise gitmeleri önerilmektedir.

Egr arızası tespiti kolay olan arıza türlerindendir. Çünkü pek çok farklı belirti üzerinden kendini belli etmektedir. Normal yolda ilerlerken aracın silkelenmesi, motordan alışılmışın dışında olan sesler gelmesi, düzensiz rölanti devri oluşması arıza belirtileri arasında en çok görülenlerinden biridir. Egzoz ile alakalı olan bu parça egzozdan çıkan dumanın siyah haline gelmesi ile de kendini belli edebilmektedir. Aynı şekilde bir aracın normalde olduğundan daha çok yakıt tüketmeye başlaması da bu parçanın kontrolünün ve tamirinin gerekliliğine işaret edebilmektedir. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...