10 Temmuz 2021 Cumartesi

Adblue Nedir?

 


Araçların yakıtları havaya farklı gazların salınımına neden olabilmektedir. Bu durum ilerleyen zamanlarda araçlarda performans düşüklüğüne yok açabilmektedir. Bahsedilen salınımların daha büyük sıkıntı oluşturması ise hava kirliliğine katkı sağlamaları olarak değerlendirilmektedir. Adblue kendine has bir çözelti olarak tanımlanmaktadır. Çözeltinin hemen her yerde bu isim ile anılması ise kalitesinden ileri gelmektedir. Normalde marka ismi olmasına karşın artık direkt olarak bu şekilde lanse edilmektedir. Siz de bahsedilen sıkı sayesinde egzoz salınımındaki gazların daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

FRM

Günümüzde araçların büyük bir bölümünde sorunlar yazılım sıkıntılarından ileri gelmektedir. Sorunların bu şekilde değerlendirilmesi son senelerde üretimi gerçekleştirilen araçlarda daha sık rast gelinmektedir. Frm de yazılım kaynaklı kendini gösteren arızalar arasında değerlendirilmektedir. Ancak diğer arıza türlerine göre görülme oranının daha düşük olduğunun altı çizilmektedir. Görülme oranının düşük olması önemsiz olması manasına gelmemektedir. Böyle arızaların kendini göstermesi halinde zaman kaybetmeden bir servise gidilmesi gerekmektedir.

Chip tuning de yazılım değerlendirmeleri kapsamında gerçekleştirilen işlemlerden biri olarak ortaya çıkmaktadır. Arızanın giderilmesi için teknolojik sistemlerden destek temin edilerek hesaplanması gerekmektedir. Ayarların yeniden yapılmasından sonra araçların sadece sistemsel sorunları çözümlenmemektedir. Aynı zamanda performans ve yakıt tüketiminin çokluğu gibi ana problemler de ortadan kalkmış olmaktadır. Tabi bu tür yazılımların güncellenmesi ve değiştirilmesinde profesyonellerle çalışmak çok önemlidir. Diğer türlü araçlarda daha ciddi sorunlar oluşabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...