15 Temmuz 2021 Perşembe

Kiosk Cihazı Nedir?

 


İnsanların hayatını daha kolay bir hale getiren kiosk cihazı yeni kimlik işlemlerinde kullanılmak üzere üretilen cihazlardır.  Bir kabin görünmünde olan kiosk cihazlarının içinde endüstriyel bilgisayarlar bulunmaktadır. Bankalarda yer alan sıramatikler de kiosk cihazlarına örnek olarak gösterilebilir ve birkaç yıldır hayatımızda bulunan bu cihazlar, günümüzde daha fazla önem kazanmaya ve yayılmaya başlanmıştır. Hatta bankamatiklerinde mantığı kiosk cihazı ile aynı olmakla birlikte, işlem sürelerini kısalatmak da bu cihazlar oldukça önemlidir. Yakında iç mimarlık firmaları veya birçok firma için bu cihazlar özel olarak tasarlanıp hayatımıza gireceklerdir.

Kioskların Özellikleri

Kioskların temelinde mini bilgisayarlar ve bununla birlikte kullanım alanına göre oluşturulan yazılımlar vardır. Bu cihazların monitörlerin yenileri dokunmatik olarak kullanılmaktadır ve kabinlerin boyutlarıda kullanım alanına göre işletmelere özel olarak üretebilmektedir. Kiosk yazılımları ise, her sektör için yazılabilir ve yakın zamanda da birçok sektörde bu cihazları göreceğiz. Bunu yapan teknoloji ise yazılımdır. Bu yazılımları yapan ve fuar uygulaması gibi birçok mobil uygulama başta olmak üzere; dijital birçok hizmet veren firmalar bu konuda müşterilerine özel olarak çözüm seçeneklerini sunarlar. Bu aşamada firmaların hangi dijital ajans ile çalıştığı da oldukça önemlidir. Nitekim yazılım işi profesyonellik ve tecrübe gerektiren bir iştir ve birçok ajansın bünyesinde çalışan yazılımcılar bu konuda yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden çalışılan ajansın çözüme ulaştırabilecek kapasitede olup olmayacağı araştırılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...