15 Ocak 2022 Cumartesi

Son Dakika Doğru haberler

 


Haber yazılırken dikkat edilmesi gereken en önemli kural 5N 1K kuralıdır. Bu kuralın açılımına baktığımızda ise ne, neden, ne zaman ,nerede ve kim gibi soruların yanıtlarını verebiliyor olmasıdır. Yani haber yazılırken nerede olduğu, kimin haber olduğu gibi detaylara yer verilmesi gerekiyor. herkes haber yapabilir ve sunabilir, ancak doğru ve güncel habere ulaşabilmek çok önemlidir. Günümüzde haber en kolay ulaşım şekli olarak da yerini almıştır. Eskiden bize sunulan haberlerle yetinmeye çalışılırken günümüzde artık her haberi ve haberin detaylarına ulaşabiliyoruz. Son dakika haberleri ise özellikle sosyal medya ve internet siteleri üzerinden hızlı bir şekilde servis edilebiliyor. Yani aslında habere ulaşamamak gibi bir durum asla söz konusu değildir.

Son Dakika Haberleri

Son dakika haberleri adından da anlaşıldığı gibi anlık olarak ve doğruluğu kesinleştikten sonra verilmesi gerekir. Doğruluğundan emin olunmayan haberin bir değeri olmadığı gibi insanları da yanlış yönlendireceğinden büyük bir sorun teşkil edebilir. Bunun farkında olan insanlar ise birkaç kez doğru olmayan bir haberin yer verildiği televizyon ya da internet sitesinden uzaklaşırlar. Haberler günümüzde aslında iki model halinde verilmektedir. Bunun birincisi hükümet yanlısı olan haberler ikincisi ise muhalefet destekli olan haberler. Bu iki haber türünde de önemli olan şey doğru bilgilerin verilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak toparlarsak haber her zaman en büyük ihtiyacımız ve doğru bir haber sitesi gündemden haberdar olmanız için zorunluluktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...