19 Şubat 2022 Cumartesi

Hız Testi

 


İnternet hızında bir yavaşlama tespit edildiğinde hemen internet hızı ölçülmeye gidilir. Bu testle birlikte, normalde alınması gereken ancak somut olarak sağlanan internet hızı ortaya çıkar. İnternet hız testi, çeşitli uygulamalar kanalıyla yapılabildiği gibi internet siteleri üzerinden de sağlıklı bir şekilde ölçülebilmektedir. Bu siteler üzerinden, download ve upload hızlarının ölçümü mümkündür. İnternet hız testi yapılabilmesi için platforma veya siteye giriş yapılması yeterlidir.

Hız testi yapılan internet, istenilen verimi sağlamıyorsa ve herhangi bir taahhütte bulunulmadıysa internet servis sağlayıcı değiştirilebilir ve daha uygun fiyattan daha kaliteli bir internet hizmeti satın alınabilir. Vadedilen internet hızında bir aksama veya sıkıntı yaşanıyorsa bu firma yetkililerine acilen bildirilmeli ve sorunun çözülmesi istenmelidir.

Hız Testi Neden Ölçülür?

Hız testi, verilen internet hızının lokasyonda bulunan kullanıcılar tarafından düzgün bir şekilde alınıp alınmadığını öğrenmek için yapılır ve test sonucunda internet organizasyonuna yönelik çeşitli düzeltmeler istenebilir ve hizmet kalitesinde farklılaştırma talep edilebilir. Bu, her kullanıcının en doğal hakkı olup firmalar da bu doğrultuda kendilerine çekidüzen verip müşterilerin mağduriyetini tamamıyla önlerler.

Ödenen internet fiyatları doğrultusunda kullanıcılar, hak ettikleri internet hizmetini almak ister ve sağladıkları hizmetin beyan edilenle aynı olmasına gerekli hassasiyeti gösterirler. İnternet altyapı sorgulama sonucu alınan internet hizmetinin, beklendiği gibi çıkması müşteri memnuniyetini son derece yakından ilgilendiren bir meseledir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...