15 Şubat 2022 Salı

İCF Onaylı Koçluk Eğitimi Nedir?

 

 


Yaşam koçluğu eğitimi profesyonel anlamda alınması gereken bir eğitim modelidir. Özellikle kariyerinizde ilerlemek, işinizde iyi bir yönetici olmak istiyorsanız mutlaka gerekli zamanı gerekli alanda eğitim almaya adamanız gerekir. İşte koçluk sertifikası bunun için önem kazanmaktadır. Koçluk sertifikasının alınması halinde danışanlarınıza göstereceğiniz ve açacağınız yol onların uzun yolculuklarında başarılı olmalarına neden olacaktır. İyi bir başarı sağlamanın yolu dinlemek ve anlamaktan geçer. Dolayısıyla burada dikkat edilmesi gereken en önemli kural danışanınızın beklentilerini, hedeflerini iyi anlamak ve onları doğru yönlendirmek olmalıdır.

 

Koçluk Sertifikası

İCF onaylı koçluk eğitimi ise bu mesleğin küresel liderliğinin kanıtlanmış şeklidir. Yani eğer koçluk mesleğini yapmak istiyorsanız o zaman standartlarını belirleyen sisteme uymak durumundasınız. ICF’nin tanımını merak edenler için hemen belirtelim kişisel ve profesyonel potansiyelleri en üst seviyeye çıkarmak için yaratıcı bir ortaklıktır.

Bu sistem tam 25 yıl öncesinde kurulmuş ve amacı koçluk sanatının ilmini ve mesleğini ilerletebilmektir. ICD’nin tüm dünyada kabul görmesinin nedenini ise şu şekilde anlatabiliriz.

 

Koçluk mesleğinin tüm dünyada kabul edilmiş olması demek bu mesleğinde belli bir kalite ve standartlarda olması demektir. Dolaysıyla bu noktada bu mesleğin gözetilmesi ve belli bir etik çerçevesinde yapılabilmesi için standartlar getirilmiştir. Kısacası toparlayacak olursak koçluk eğitimi almış olmanın beraberinde getirmiş olduğu bazı önemli kriterler vardır. Bu kriterlere uyarak hareket etmek danışanı başarıya ulaştırmak demektir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...