14 Şubat 2022 Pazartesi

K1 Belgesi Nerelerde Kullanılır?

 


Taşıt araçların kapasitelerine uygun bir şekilde taşımacılık işlerinde kullanılması durumunda çeşitli sınıflandırmalar ve kategoriler vardır. K belgeleri taşıma işlemlerinden gelir kazanılan araçlarda bulunması gereken belgelerdir. Bu belgeler aracın kategorisi ve taşıma işinin detayları ile ilgili evraklardır. K1 belgesi yurtiçinde ticari eşya taşıyan firmalar için kullanılan bir belgedir.

K1 belgesi yurtiçinde ticari olarak eşya taşımacılığı yapan kişilerde ve araçlarda bulunması gereken belge türüne verilen isimdir. Yapmış olduğu taşıma işinden para kazanan firmaların ve kişilerin bu belgelere sahip olması gerekir. Kiralık K1 belgesi araştırılan bir konu olsa da böyle bir işlem mümkün değildir.

K1 Belgesi Ne Amaçla Kullanılır?

Araçlarda farklı firmaların eşyalarının taşınması durumunda araç denetlendiğinde K1 belgesi bulunmazsa o zaman cezai işlem uygulanır. K1 belgesi ticari amaçlarla eşya taşıyan kişilerin bulundurması gereken bir belgedir. Bu belgesi bulunan firmalar 75 tona kadar eşya taşıma hakkına sahiptir. K1 belgesi kiralama gibi bir durum söz konusu değildir.

Eğer K1 belgesi kişiler tarafından alınmışsa o zaman 75 ton taşıma kapasitesi 25 tona düşürülür. Şehir içinde eşya taşımacılığı yapan tüm firmaların ve kişilerin bu belgeye sahip olması önemlidir. K1 belgesi için başvuruda bulunacakların en az 3 adet taşıta sahip olması gerekir. Daha düşük sayıda araçla taşıma yapacak olan kişilerin taşıt sayısını istenen düzeye getirmesi önemlidir. Sonrasında bu belgeyi almak için başvurmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...