3 Şubat 2022 Perşembe

Lider Koçluğu Eğitimi

 

 


 

Dünya büyüyor, gelişiyor ve değişiyor. Aynı şekilde yeni meslekler ortaya çıkarak insanların gelişim sürecine katkı sağlıyor. Birazdan bahsedeceğimiz koçluk mesleği de ihtiyaçlardan yola çıkılarak oluşturulmuştur. İlk yıllarda ortaya çıktığında genelde kabul görmemiş ve şirketler ya da bireysel kişiler tarafından reddedilmiştir. Günümüzde ise pek çok şirket koçluk eğitimi programlarına katılarak personellerinin daha kaliteli eğitim ve işyerinin daha kalifiye olmasını sağlamaya çalışıyor. Koçluk eğitimi alındığında bunlar başarılabiliyor mu? Derseniz bunun içinde koçluk ne demek bunu anlamanız gerekiyor. Çünkü koçluk kavramının tanımını bildiğinizde bakış açınızda değişecektir.

 

Koçluk Nedir?

 

Koçluk insanın kendisine hedef koyması anlamına gelir. Yani ne iş yapıyor olursanız olun önce kendinize bir hedef koymalı ve bu hedefe nasıl ilerlemeniz gerektiğini keşfetmeniz gerekir. İşin püf noktası da keşif bölümüdür. Yani yolunuzdan sapmadan nasıl ilerlemeniz gerekiyor. Lider koçluğu eğitiminde verilen ilk konulardan birisi de budur. Yani çok konuşmak değil çok dinlemek ve harekete geçirici mesajlarla kendi takımınızı sizin yolunuzdan ilerletebilmek. Bunlar dışarıdan bakıldığında kolay gibi görülebilir, lakin bunu başarabilmiş olan pek az firma vardır. İyi bir takım disiplini ancak ekip arkadaşlarının lidere saygı duymasıyla oluşur. Lider sadece kendi bildiklerini direten değil yeni fikirleri dinleyen ve onlara yer veren demektir.

 

İnsan kendisinin üretmiş olduğu fikirlere değer verildiğinde mutlu olur ve bu da onun performansına doğrudan etki eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...