9 Şubat 2022 Çarşamba

Medikal Estetik Niçin Yaptırılır?

 


Medikal estetik, herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle değil de vücutta hoşa gitmeyen ve beğenilmeyen bölgelerin kalıcı şekilde değiştirilmesi maksadıyla gerçekleştirilir. Bu tıbbi uygulama metodunda, genel anesteziye başvurulmaz ve dokuların kesilmesi gibi herhangi bir durum söz konusu değildir. İnsanların güzel ve fit görünme kaygısı, her geçen gün çoğalmaktadır ve bu durum için alternatif çözüm önerileri yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Medikal estetik için uygulanabilecek alternatif metotlardan bazıları şu şekilde özetlenebilir:

Dolgu Uygulamaları

Daha dolgun bir dudağa sahip olmak, yüzlerindeki ince çizgileri ve kırışıklıkları gidermek, elmacık kemiklerini daha belirgin hale getirmek kısacası daha hoş ve estetik bir görünüm yakalamak maksadıyla dolgu uygulamalarına başvurulur. Dolgu uygulamaları sayesinde, herhangi bir iyileşme süreci yaşanmaz; direkt yaşamsal faaliyetlere dönülebilir. Sıklıkla hyalüronik asit kullanılan dolgu uygulamaları sonucunda eğer uygulamadan memnun kalınmazsa hyalurinaz adı verilen maddeyle dolgu anında eritilebilir. 

Soğuk Lipoliz

Soğuk lipoliz tedavisi, lokal fazlalıkların vakit kaybetmeksizin giderilmesi amacıyla başvurulan yöntemlerden birisidir. Soğuk lipolizle birlikte, vücut bu uygulamadan herhangi bir zarar görmez. Kalıcı olarak formda ve ince bir vücuda hem de kısa bir süre içerisinde kavuşulmuş olur. Bölgesel yağlanma sorunu yaşayan ancak cerrahi müdahale yaptırmak istemeyen kişiler, soğuk lipoliz yönteminden faydalanabilir. Tedavinin son derece cazip koşullarından biri de uygulama sonrası yaşama hemen geri dönülebilmesidir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...