26 Mart 2022 Cumartesi

Stucco

 


Stucco, Antik çağda sönmüş kireç, tutkal, beyaz mermer tozu, tebeşir, yumurta akı ve su karıştırılarak elde edilen bir sıva türüdür. Antik Yunan’da koniama olarak isimlendirilen bu sıvayla, evlerin dış ve iç duvarları sıvanmaktaydı. Antik Roma’da söz konusu uygulama, yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Yüzeye düz ya da bezemeli olarak uygulanırdı. Düzgün bulunmayan taşlardan yapılmış olan duvarların yüzeylerini düzeltmek için ve fresk yapılacak duvarın yüzeyinin düzleştirilmesi için kullanılmıştır.

Bugünlerde stucco, iç sıva türüdür. Çatlamaya dayanıklı olması nedeniyle uzun ömürlü kullanım sağlar. Tarihi eserlerde uygulamanın sıklıkla görüldüğü bilinir. Muhtelif renklerde uygulanmakta olan stucco, oldukça sert olur. Kabartma yapılacak olan stucco unsurları, işe girişilmeden hemen önce hazırlanır.

Dekoratif Ögeler Nelerdir?

Dekoratif ögeler içerisinde yer alan dekoratif boya türleri, müşterilere çok sayıda opsiyon sunmasıyla bilinir ve boya sayesinde hem iç hem de dış mekanlar çok farklı bir görünüme kavuşurlar. Estetik ve hoş bir ortam oluşmasını isteyen kişiler hem iş yerlerinde hem de evlerde böyle bir uygulama içerisine girerler.

İtalyan dekoratif boya, dekoratif bir imaj peşinde koşanların anında imdadına yetişir ve ürün çeşitliliğiyle karar verme konusunda kolaylık yaşatır. Kullanımından fazlasıyla memnun kişiler, etrafındakilere de aynı uygulamaya başvurmalarını ve böylelikle başka bir sinerji yakalamalarını önerirler. Bu durum, onların yapacakları seçimle beğenilen ve güzel bir şekil alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...