25 Nisan 2022 Pazartesi

Buzlu Pleksi

 


Pleksi, ham maddesi akrilik olan bir üründür. Akrilik pleksi, dekorasyon ve reklam sektörlerinde uzunca bir süredir tercih edilen malzeme türü olarak bilinir. Akrilik asitlerin türlü ışık metaller ve ısı vasıtasıyla işlendiğinde ortaya çıkan polimerlere, genel itibarıyla pleksi denilmektedir. Aydınlıktan inşaat sektörüne, reklamcılıktan dekorasyona pek çok alanda kullanılan pleksi, tüm bireylerce geçerli bir ürün olarak görülmektedir.

İklim şartlarına karşı muhafazalı kullanım sunan pleksi, biçim verilme konusunda sıkıntı yaşanılmayan bir üründür. Düzgün bir kalınlığa sahip olup pürüzsüz yüzeyli buzlu pleksi, temizlenmesi oldukça kolay bir ürün türüdür. Buzlu pleksi, birçok yerde görülebilen türde ürün olup dizayn ve dekor konusunda şıklık getirir.

Buzlu Pleksi Nedir?

Arkası net görülemeyen bir şeffaflık sağlayan buzlu pleksi, ısıyla mükemmel şekillendirme sağlanan bir üründür. Parlak ve sert yüzeye sahiptir. Aynı kalınlıktaki cama göre ısıyı daha az oranda iletir. Kırılan parçaları keskin kenarlı olmadığından yararlanmalara sebebiyet vermez. Basınç ve vakumla form verilebilen bir üründür. Soğuduktan sonra şeklini muhafaza etmektedir.

Yüzeyi bakır sertliğinde olup zımpara ve fırça ile çizilebilir. Buzlu pleksi gibi çok tutulan ürünler arasında yer alan şeffaf pleksi, yoğun bir rağbet görür ve kullanıcılarca çok tercih edilir. Şeffaf pleksi kadar tutulan bir diğer ürün de beyaz pleksi ürün çeşitleridir. Birbirine çok benzeyen ürün çeşitleri, fazlasıyla ilgi görür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...