18 Haziran 2022 Cumartesi

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ne Kadar Kilo Verilir?

 


Tüp mide ameliyatı, fazla kilolu olup, kendi başına yeteri miktarda kilo vermeyi başaramayan kişilere yapılan bir operasyondur. Bu operasyon esnasında ve öncesinde herhangi bir estetik kaygı ön planda olmaz. Amaç sadece kişinin daha sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmesini sağlamaktır. Peki ama tüp mide ameliyatı sonrası ne kadar kilo verilir? Bu çok sık sorulan soruya kişi bazında net bir cevap vermek doğal olarak mümkün değildir.

Çünkü her metabolizma farklı çalıştığı için ameliyat sonrası fazla kilolarınızdan hızlı bir şekilde kurtulmaya başlarsınız. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, tüp mide ameliyatı olan kişilerin fazla kilolarından ortalama altı sene içerisinde tamamen kurtulmaktadır. Eğer sizin de bu şekilde kilo verme kaygınız bulunuyorsa yediklerinize daha fazla dikkat ederek fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Sonradan Kilo Alınabilir mi?

Kilo verme bir yana tüp mide ameliyatı olan kişilerin onda biri oranında tekrardan obeziteye yakalanma riskinin de olduğu bilinmektedir. Bu sebeple tüp mide ameliyatı olan kişiler düzenli olarak takip edilmeli ve ameliyat sonrasında beslenme düzenine özellikle dikkat edilmesi elzemdir. Bazı kişiler tüp mide ameliyatı olduktan sonra otomatik olarak kilo verilmeye devam edileceğini düşünürler. Bu yaygın yanlışın neticesinde yediklerine dikkat edilmemesi durumunda da kaybedilmesi gereken kiloların tekrardan alınması ile sonuçlanabilir. Özellikle iyi bir takip ve bilinçli beslenme ile tüm kilolardan kurtulmak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...