2 Mayıs 2021 Pazar

Adak Kurban Fiyatları 2021

 


Adaklarını gerçekleştirmek isteyen Müslümanlar için en önemli konulardan birisi de adak fiyatları 2021 itibariyle kaç para olduğudur. Kurban hayvanları için net bir rakam söylemek pekte mümkün değildir. Nitekim, hayvanın kilosu, fiziği fiyatı etkileyen önemli faktörlerdendir. Aynı zamanda kurbanın alınması sonrasında kesim içinde ekstra fiyat çıkacaktır. İnternet üzerinden kurbanlık alınması sonrasında servis içinde ekstra ücret talep edilir. Adaklık kurbanların fiyatları için bu yüzden net bir rakam verilmesi uygun değildir. Adaklık koyun, kurbanlık hayvanlar arasında en uygun fiyata sahip olan hayvandır ve bu yüzden de en çok tercih edilen kurbanlıktır. Adaklık koyun fiyatları göz önüne alındığında birçok insanın kurban kesebilmesi de mümkün hale gelmiştir.

Adak Kurbanı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Adak kurbanlığının bazı kriterlere sahip olması gerekmektedir. Nitekim bu kriterlere uygun olmayan hayvanların kurban hayvanı olarak kesilemeyeceği bilinmelidir. Bu kriterlerin başında yaş sınırı vardır. Koyun ve keçilerde bu yaş sınırı 1’dir. Eğer 6 ayını doldurmuş bir koyun, 1 yaşındaki koyun kadar gösterişli ise de, bu hayvan kurbanlık olarak seçilebilir. Mandalarda ve sığırlarda yaş sınırı 2 iken, develerde ise bu sınır 5’dir. Yaş sınırının yanı sıra, hayvanın durumu da önemlidir. Nitekim; kör olan, kuyruğunun yarısı ve memeleri kesik olan hayvanlarda kurbanlık olarak seçilemez. Bu yüzden bu kriterler adak kurbanı öncesinde araştırılmalı ve seçim öyle yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...