8 Temmuz 2021 Perşembe

Kedi Maması Besleyici

 


Piyasada kedi maması üzerine araştırma yapılması halinde onlarca farklı seçenek elde edileceği görülecektir. Aynı durum köpek mamaları için de geçerlidir. Markaların sayısının fazla olması hayvan dostlarının kafalarını karıştırabilmektedir. Ancak bu manada birkaç ipucunun takip edilmesi işi kolaylaştıracaktır. Mama tercihlerinde besin değerleri ve besleyicilik oranları çok önemlidir. Bundan ötürü ilk olarak içerik üzerine araştırma yapılmalıdır. Sonrasında kadar hayvanlara bırakılmalıdır. Çünkü besleyici olmasına karşın hayvanlar tatlarını beğenmedikleri mamaları tercih etmemektedir.

Üst kısımda verilen kıstaslar yavru kedi maması için de geçerlidir. Öncelikle imkan var ise kediler de köpekler de olabildiği kadar anne sütü ile beslenmelidir. Bu durumun mümkün olmaması halinde ise özel beslenme rutinleri takip edilmek zorundadır. İlerleyen zamanlarda veterinerlerin de önermesi ile sıra mamalı beslenmeye gelmektedir. Bu aşamada ilk tercihler yavru olan kediler için özel olan mamalardan yana kullanılmalıdır. Sonrasında klasik mamalara geçilebilmektedir.

Köpek Maması

Pro Plan Köpek Maması köpeklerin besleyicilik bakımından da tat bakımından da memnun kaldıkları mamalardan biri olarak tanımlanmaktadır. Tabi köpekler arasında da istisnalar bulunabilmektedir. Bu neden yüzünden köpek sahipleri markanın deneme boyu ya da küçük boyları ile işe başlamalıdır. Hemen her türünden bu şekilde alınan mamaların büyük boyları köpekler hangisini sevdi ise ona göre satın alınmalıdır. Böylelikle boş yere yüklü mama alışverişleri de yapılmamış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...