15 Aralık 2021 Çarşamba

Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?

 


Zeytinyağı ve kereviz birbirinden farklı tada sahip olsalar da bir araya geldiklerinde ortaya lezzetli yemeklerin çıkması sağlanmış olur. Bu makalemizde zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi yaparak hanımların bugün ne pişirsem sorununa yardımcı olalım istedik. Ancak başlamadan şunu hemen belirtelim ki bu iki besinin insan sağlığı üzerinde önemli ve tedavi edici özellikleri vardır. Kereviz yemeğinin eşsiz bir tadı ve aroması vardır. Kışın yenilebilecek yemekler listesinin en başında olan bu sağlıklı sebze yemeğinin yapılışı ise şu şekildedir.

Kereviz Yemeği Tarifi

 Bir tane küçük soğanı ince ince doğruyorsunuz, 2 tane orta büyüklükteki havuzun kabuklarını soyduktan sonra halka biçiminde kesiyorsunuz. 1 tane orta büyüklükte patates ve 2 tane orta boy kerevizi soyup küp şeklinde doğruyorsunuz. Kerevizlerin bu süreçte kararmamaları açısından limonlu suda bekletebilirsiniz.

Yapım aşamasına geçtiğinizde ise geniş bir kaba ihtiyacınız olacak. Kabınızı hazırladıktan sonra içine yarım çay bardağı oranında zeytinyağı döküyorsunuz. Üzerine soğanları ekledikten sonra bir dakika boyunca kavrulmasını bekleyin, sonrasında üzerine hazır olan havuçları atın ve iki dakikalık süre daha kavurmaya devam edin. Son olarak küp şeklinde olan patates ve kerevizleri karışımın üzerine dökerek 3–4 kez karıştırın

Bu aşamadan sonra iki tane taze sıkılmış portakal suyunu, bir adet limonun suyunu,  hazır olan yemeğin üzerinde gezdirin. Sonrasında birazcık su ekleyip tuzunu ve 2 kaşık toz şekeri ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu işlem sonrasında yemeğiniz hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...